7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Koule z mletého masa na zelenině

Název Množství a jednotka
mleté maso 400 gramů
nastrouhaný sýr 100 gramů
máslo 120 gramů
celer bulvový 1/4 kusu
mrkev 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli . Okořeníme tymiánem a pepřem. Důkladně promícháme . Tvoříme asi 4 centimetrové kuličky.
Na pánvi rozpustíme máslo a na něm podusíme nastrouhaný celer, mrkev, jemně nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.Okořeníme rozmarýnem, tymiánem, pepřem a soli. Dusíme asi 15 minut a přidáme překrájená rajčata. Chvíli podusíme a do tohoto základu dáme masové koule.Chvíli dusíme, pak podlijeme vývarem a dodusíme do měkka.


 


RECEPTY

Tvarohové knedlíky s borůvkovým žahourem

Postup: Tvaroh smícháme s vajíčky a špetkou soli, smícháme s krupicí a strouhankou a... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboračka od babičky

Postup: Sušené houby namočíme do půl litru vody alespoň na dvě hodinky. Na másle... zobrazit recept

RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka se smaženou houskou

Postup: Květák rozebereme na růžičky, popřípadě ještě pokrájíme na jemno. V hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Brambory plněné anglickou a nivou

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...